Auteur Topic: Philips N 4302/3 4307/8 bandsnelheid regelen ?  (gelezen 112 keer)

Bas86

  • Newbie
  • *
  • Berichten: 5
Philips N 4302/3 4307/8 bandsnelheid regelen ?
« Gepost op: 30 juni 2020, 11:25:09 »
Wie weet waar de pot meter zit voor de bandsnelheid af te regelen?

Heb momenteel een stuk of 7 Philips simpele maar wel mooie retro looks recorders 4302, 4303, 4307 en (N)4308.

Maar de band snelheid lopen niet gelijk, als ik met een juist opgenomen 3 khz tape afspeel zie ik bij de ene 2930 hz tot 3050 hz , ik weet dat er soms een kleine afwijking in kan zitten maar meer dan 1 % hoor je met muziek wel vooral als het in de langzaanste is opgenomen en afspeelt in de snelste.

Bedoel dus echt de band snelheid, niet de 2/3 snelheid standen dat werkt prima, maar ook met zowel lage en hoge snelheid zit er verschil.

Wie weet raad? Ergens een instelpotmeter? Maar waar?


Ga het ook een keer testen met een 1 khz toon band, maar eerst de band eerst  maken.
« Laatst bewerkt op: 30 juni 2020, 11:28:54 door Bas86 »

wim-nl

  • Newbie
  • *
  • Berichten: 16
Re: Philips N 4302/3 4307/8 bandsnelheid regelen ?
« Reactie #1 Gepost op: 30 juni 2020, 15:09:08 »
Is dit geen 220Volt motor?

sterremuur

  • Manuals
  • Global Moderator
  • Koekiemonster
  • *****
  • Berichten: 2.159
    • Sterremuur!!
Re: Philips N 4302/3 4307/8 bandsnelheid regelen ?
« Reactie #2 Gepost op: 30 juni 2020, 16:53:55 »
Ja,

dus zorg voor een goede, schone snaar en poelie.

Bas86

  • Newbie
  • *
  • Berichten: 5
Re: Philips N 4302/3 4307/8 bandsnelheid regelen ?
« Reactie #3 Gepost op: 1 juli 2020, 22:27:34 »
De snaren zijn goed? Heb ze wel vervangen maar 2 hadden al een goede snaar, niet slap of uitgelubbert.

Of kan een heel klein beetje spanningverlies al een snelheidsverschil ontstaan?

Maar ergens moet toch een soort potmeter zitten? Zodat je het correct kan afstellen op 9,5 cm enz?

wim-nl

  • Newbie
  • *
  • Berichten: 16
Re: Philips N 4302/3 4307/8 bandsnelheid regelen ?
« Reactie #4 Gepost op: 2 juli 2020, 16:03:19 »
Als je in de service manual kijkt zie je dat de motor rechtstreeks op 220 volt zit. Daar is dus niks af te regelen. Zorg er wel voor dat iedere recorder op 240 volt staat..