Auteur Topic: Tandberg TD-20A (SE) Schakelaars  (gelezen 8791 keer)

Dik

  • Jr. Member
  • **
  • Berichten: 167
Tandberg TD-20A (SE) Schakelaars
« Gepost op: 22 april 2009, 22:18:51 »
Een groot probleem bij de TD-20A's zijn de schakelaars. Dit zijn namelijk dezelfde schakelaars die te vinden zijn in de Philips-Broodtrommelserie. Die krengen gaan helaas erg snel verrot dus moet daar een ander exemplaar voor in de plaats. Met enig kunst en vliegwerk is dit wel te doen. Aan de snelheidsschakelaar (6 Pinnen) zit echter nog een aanhanger (6 pinnen) gekoppeld die de equalizer schakelt.

Wie kan er een simpel relais-schakelingetje ontwerpen met een tiptoets oid die de hele zooi kan vervangen?
Daar wil ik weleens mee experimenteren  :)
Dikdeck: Een bandrecorder in dusdanige staat dat bij het zien ervan de wanhoop bij ieder toeslaat, behalve bij Dik :D

sterremuur

  • Global Moderator
  • Koekiemonster
  • *****
  • Berichten: 2.544
    • Sterremuur!!
Re:Tandberg TD-20A (SE) Schakelaars
« Reactie #1 Gepost op: 22 april 2009, 23:27:25 »
Ronald heeft wel eens met relais gemod in een 620. Misschien werkt dit ongeveer net zo. ;)

Hij is hier niet of nauwelijks actief.

Dik

  • Jr. Member
  • **
  • Berichten: 167
Re:Tandberg TD-20A (SE) Schakelaars
« Reactie #2 Gepost op: 22 april 2009, 23:59:42 »
Het hoeft niet iets ingewikkelds te zijn. Gewoon een pulstoetsje-torretje-relaitje-achtig schakelingetje.
Ik zit nog niet in de ontwerpfase dus laat ik dat graag aan iemand anders over.
Er loopt een 24 volt lijntje in het deck.... via een uA7824  ;D
Dikdeck: Een bandrecorder in dusdanige staat dat bij het zien ervan de wanhoop bij ieder toeslaat, behalve bij Dik :D

frank

  • Koekiemonster
  • ******
  • Berichten: 754
Re:Tandberg TD-20A (SE) Schakelaars
« Reactie #3 Gepost op: 23 april 2009, 00:02:36 »
Is er dan ook een mechanische mogelijkheid om een pulstoetsje te activeren?
Ik bedoel: komt er uitwendig ook een pennetje uit dat je kunt gebruiken voor aansturing van het schakelingetje?

Dik

  • Jr. Member
  • **
  • Berichten: 167
Re:Tandberg TD-20A (SE) Schakelaars
« Reactie #4 Gepost op: 23 april 2009, 09:50:56 »
Ja, wat dacht je van de snelheidsschakelaar. Het is de bedoeling dat hele ding te vervangen door ??n momentschakelaar.

Misschien ook een optie: De huidige schakelaar ombouwen. De defecte schakelaars blijven niet hangen, maar dat hoeft ook niet bij een momentschakelaar. Dat is makkelijk te doen en is wat origineler. Zelfs van een halve schakelaar kun je nog een momentschakelaar maken, zolang je de behuizing, de pen en het veertje nog hebt.
Dikdeck: Een bandrecorder in dusdanige staat dat bij het zien ervan de wanhoop bij ieder toeslaat, behalve bij Dik :D

sterremuur

  • Global Moderator
  • Koekiemonster
  • *****
  • Berichten: 2.544
    • Sterremuur!!
Re:Tandberg TD-20A (SE) Schakelaars
« Reactie #5 Gepost op: 23 april 2009, 09:52:51 »
Je kunt een vaantje monteren aan de defecte schakelaar en die middels een lichtsluisje iets flipflopachtigs laten activeren, wat op zijn beurt het relais bedient.

Dik

  • Jr. Member
  • **
  • Berichten: 167
Re:Tandberg TD-20A (SE) Schakelaars
« Reactie #6 Gepost op: 23 april 2009, 09:58:32 »
Ik vind de Akai-methode wel stoer. IJzeren plaatje met veer tegen een schroefje aan ;D
Dikdeck: Een bandrecorder in dusdanige staat dat bij het zien ervan de wanhoop bij ieder toeslaat, behalve bij Dik :D

sterremuur

  • Global Moderator
  • Koekiemonster
  • *****
  • Berichten: 2.544
    • Sterremuur!!
Re:Tandberg TD-20A (SE) Schakelaars
« Reactie #7 Gepost op: 23 april 2009, 10:00:02 »
Dat is toch achter de functietoetsen van de 630D(B)?

Calimero

  • Sr. Member
  • ****
  • Berichten: 339
  • Ik loop al jaaaren met een ei-pet ....
Re: Tandberg TD-20A (SE) Schakelaars
« Reactie #8 Gepost op: 29 oktober 2012, 19:41:15 »
Bedoel u een pulsrelais ?

1x drukken => bekrachtigd , nog een keer drukken => valt weer af ?

Relais 1 (K1) reageert accuut, K2 vertraagd als JP1 geplaatst wordt.
Omdat het soms grappig is : https://twitter.com/DutchSpeakwords