Auteur Topic: Teac X20r geen record mogelijk  (gelezen 593 keer)

remdeck

  • Newbie
  • *
  • Berichten: 4
Teac X20r geen record mogelijk
« Gepost op: 18 april 2022, 15:59:20 »
Hallo samen,

bedankt voor de opname op deze site, dit is mijn eerste bijdrage en kom direct met een technisch probleem.

Mijn Teac X20r neemt niet meer op, in beide transportrichtingen en op beide kanalen. Afspelen doet ie goed, de wisfunktie doet het ook.
De bias oscillator doet het.
Nu heb ik volgende dingen gemeten:

Line signaal komt binnen op R425; na deze 120k blijft er een klein signaal over. De record muting Q317 doet het. Heb ik voor de verdere meting stilgelegd.
Na C421 is het signaal verdwenen. Dat begrijp ik niet. Heb ook Q319 /Q321 gecontroleerd. Deze zijn goed. Maar de spanningen om Q319 kloppen niet 100%.
Van de andere kant moet het probleem daar liggen dat beide kanalen betroffen zijn.
Schakelaars zijn gereinigd. De koppen ook. Bandspanning blijkt normaal, omdat hij speelt en het wissen ook zeer goed werkt.

Iemand hier een tip?

Groetjes, Remco

bramhartog

  • Sr. Member
  • ****
  • Berichten: 142
Re: Teac X20r geen record mogelijk
« Reactie #1 Gepost op: 18 april 2022, 22:07:50 »
Toch even gaan meten aan de Source/ Tape schakelaar, meestal gaat het signaal hier verloren.

remdeck

  • Newbie
  • *
  • Berichten: 4
Re: Teac X20r geen record mogelijk
« Reactie #2 Gepost op: 18 april 2022, 22:24:41 »
Bedankt Bram.
Het signaal bij R425 (van rechts komend in het bijgevoegde schema) komt van de tape - source schakelaar en dit schijnt goed te zijn.
Ik geloof ongeveer 1,5v bij 0db op de VU 's.

Gesendet von meinem GM1913 mit Tapatalk


bramhartog

  • Sr. Member
  • ****
  • Berichten: 142
Re: Teac X20r geen record mogelijk
« Reactie #3 Gepost op: 19 april 2022, 14:43:46 »
Dan C421 controleren en de beide C's erachter (432,427)
Ergens zit er dan een sluiting naar massa denk ik.

Decktap

  • Full Member
  • ***
  • Berichten: 64
Re: Teac X20r geen record mogelijk
« Reactie #4 Gepost op: 19 april 2022, 17:06:23 »
Ik ken het deck niet , maar volgens mij betekent het , dat wanneer REC Mute aanstaat , dat er dan GEEN signaal naar de opname kop gaat.

remdeck

  • Newbie
  • *
  • Berichten: 4
Re: Teac X20r geen record mogelijk
« Reactie #5 Gepost op: 20 april 2022, 19:07:25 »
Dan C421 controleren en de beide C's erachter (432,427)
Ergens zit er dan een sluiting naar massa denk ik.

Dank Bram. Ik weet dat C421 goed is. C437 schijnt ook goed, want die 22V zijn aanwezig.
Jij schrijft C432, die kan ik niet vinden, maar ik zal ondanks dat ik Q319 ook had verwijdert en gecheckt, toch maar even naar C423 en C427 gaan kijken. Dat kan ik pas vrijdag avond doen.

remdeck

  • Newbie
  • *
  • Berichten: 4
Re: Teac X20r geen record mogelijk
« Reactie #6 Gepost op: 20 april 2022, 19:11:12 »
Ik ken het deck niet , maar volgens mij betekent het , dat wanneer REC Mute aanstaat , dat er dan GEEN signaal naar de opname kop gaat.

Bedankt voor de tip, maar dat is niet het geval. Om goed te kunnen testen heb ik de blauwe draad aan pin48 (J39 pin 10) los gesoldeerd, waardoor Q317 niet meer in Mute gaat, waardoor ik tussen R425 en C421 dus het ingangssignaal kan meten.

Omdat het beide kanalen betreft en beide looprichtingen, moet het toch wat makkelijks zijn...ik snap hem niet  :o