Auteur Topic: Teac A-2300SD Neemt niet op en wist niet  (gelezen 788 keer)

Roel B

  • Sr. Member
  • ****
  • Berichten: 101
Teac A-2300SD Neemt niet op en wist niet
« Gepost op: 7 mei 2021, 15:07:31 »
Hallo Allemaal

Teac A-2300SD Neemt niet op en wist de band niet, afspelen gaat prima.
Ik heb voor iemand de snaar vervangen maar kom dit nu tegen.
De koppen zijn brandschoon en de schakelaars werken naar behoren
Het inkomend signaal is goed in te stellen maar als ik tijdens opnemen
over schakel naar tape hoor ik niet wat ik opneem maar wat nog op
de band staat.

Iemand een idee?
« Laatst bewerkt op: 7 mei 2021, 15:12:57 door Roel B »

bramhartog

  • Sr. Member
  • ****
  • Berichten: 136
Re: Teac A-2300SD Neemt niet op en wist niet
« Reactie #1 Gepost op: 8 mei 2021, 00:29:02 »
Meestal is de monitor switch (source/tape) schakelaar vuil.

sterremuur

  • Global Moderator
  • Koekiemonster
  • *****
  • Berichten: 2.497
    • Sterremuur!!
Re: Teac A-2300SD Neemt niet op en wist niet
« Reactie #2 Gepost op: 8 mei 2021, 10:30:15 »
Maar hij hoort de oude opname op de band.
De tapesource schakelaar schakelt de bias niet.

DdH

  • Sr. Member
  • ****
  • Berichten: 87
Re: Teac A-2300SD Neemt niet op en wist niet
« Reactie #3 Gepost op: 8 mei 2021, 10:46:32 »
Ik zou het zoeken in de buurt van de wis- en de opnamekop, die het kennelijk niet doen.

Of zie ik het nu te simpel?

Dirk

Hans en Reel to Reel

  • Koekiemonster
  • ******
  • Berichten: 749
  • Tja?....
Re: Teac A-2300SD Neemt niet op en wist niet
« Reactie #4 Gepost op: 8 mei 2021, 12:20:29 »
Was dat voor het vervangen van de snaar ook al zo ?

Roel B

  • Sr. Member
  • ****
  • Berichten: 101
Re: Teac A-2300SD Neemt niet op en wist niet
« Reactie #5 Gepost op: 8 mei 2021, 13:57:30 »
Bedankt voor de reacties, het eerste waar ik naar gekeken heb is natuurlijk de tape/source schakelaar dat is inderdaad meestal de oorzaak, nou zijn al die schakelaars nogal irritant weggewerkt bij deze Teac dus heel moeilijk bij te komen zonder de halve recorder uit elkaar te halen, ik heb 'm wel een spuitje contact spray kunnen geven en volgens mij werkt de schakelaar goed, op stand tape speelt hij perfect en zonder storing af en op source laat hij het inkomende signaal zonder storing horen.
Op de vraag of het voor de nieuwe snaar ook zo was is volgens de eigenaar ja.

DdH

  • Sr. Member
  • ****
  • Berichten: 87
Re: Teac A-2300SD Neemt niet op en wist niet
« Reactie #6 Gepost op: 9 mei 2021, 11:54:17 »
Dag Roel,

Omdat ik een enigszins vergelijkbaar probleem heb met mijn A-3300SX, heb ik gezocht bij 'grote (vooral amerikaanse, maar ook wereldwijde) broers' Audiokarma en Tapeheads. Daar heb ik (uit de tweede hand dus) geleerd dat die schakelaars alleen van de achterzijde effectief te benaderen zijn  :(.
Met andere woorden: vanaf de voorkant zijn ze goed afgeschermd tegen invloeden van buitenaf, dus ook tegen contactspray.

Succes!

Dirk

Roel B

  • Sr. Member
  • ****
  • Berichten: 101
Re: Teac A-2300SD Neemt niet op en wist niet
« Reactie #7 Gepost op: 9 mei 2021, 13:13:41 »
Bedankt Dirk, voor zover als ik het kan bekijken gaat het vanaf de achterkant ook niet
dan kijk je tegen een printplaat op die alles afdekt en de VU meters zitten er ook nog eens voor.
Aan de onderkant is het het beste te zien maar wat je ook losschroeft je komt er niet bij.

Roel B

  • Sr. Member
  • ****
  • Berichten: 101
Re: Teac A-2300SD Neemt niet op en wist niet
« Reactie #8 Gepost op: 9 mei 2021, 14:01:16 »
Ik heb het toch voor elkaar gekregen om er goed bij te kunnen


Roel B

  • Sr. Member
  • ****
  • Berichten: 101
Re: Teac A-2300SD Neemt niet op en wist niet
« Reactie #9 Gepost op: 9 mei 2021, 20:46:58 »
alle schakelaars behandeld met contact spray maar zonder resultaat helaas.

guuz1

  • Hero Member
  • *****
  • Berichten: 341
Re: Teac A-2300SD Neemt niet op en wist niet
« Reactie #10 Gepost op: 10 mei 2021, 00:19:57 »
Hi,

Ik zou onderzoeken of de Wis oscillator (Q1/Q2) wel werkt:

1)   Krijgt hij 24V spanning (vanaf #37)
2)   Maken de REC Mode schakelaars (in ON) contact ?   Nameten met Ohm meter.
3)   Wordt het REC Relay K401 bekrachtigd en schakelt het relay contact (K401) de spanning door naar de wisoscillator Q20/Q21?

Ik zou dit systematisch doormeten; nu probeer je maar wat. 
Dit relay K401 is niet erg betrouwbaar (maar je kunt gemakkelijk horen of het klikt in stand REC  en doormeten of zijn kontaken nog goed werken.

Je kunt ook met een scoop checken of de wisoscillator oscilleert en voldoende spanning aflevert.

Het ligt zeker NIET aan de Tape / source schakelaar;  die werkt naar behoren.


Johan TEAC

  • Sr. Member
  • ****
  • Berichten: 96
  • The magic smoke keeps us bussy
Re: Teac A-2300SD Neemt niet op en wist niet
« Reactie #11 Gepost op: 10 mei 2021, 06:14:50 »
Hoi

Ik zou eerst eens meten of je ossilator nog werkt
Wat guuz schrijft klopt  stap voor stap alles controleren

belangrijkste is het ossilatie signaal  die werk waarschijnlijk niet want anders zou er geen oude opnamen zijn.
als je geen scoop heb kun je gewoon de spanning meten AC. Deze is vergeleken met de rest van het circuit vrij hoog.

Als je gaat repareren neem je eerst het schema. vaak staan hierop al je basis spanningen. begin met deze te controleren.

MVG




TEAC A 3300 S(X) 3440 X1000R 2300SD AKAI 630 635 650

Roel B

  • Sr. Member
  • ****
  • Berichten: 101
Re: Teac A-2300SD Neemt niet op en wist niet
« Reactie #12 Gepost op: 11 mei 2021, 17:25:40 »
Beste mensen bedankt allemaal voor het meedenken, ik heb de eigenaar al verteld dat ik er niet uitkom en er mee stop.
De rede is dat het voor mij wat te ingewikkeld gaat worden ik ga daar niet uitkomen.

nogmaals bedank allemaal
Groet Roel