Auteur Topic: Philips PM2554 vraag  (gelezen 3865 keer)

wim-nl

  • Sr. Member
  • ****
  • Berichten: 82
Philips PM2554 vraag
« Gepost op: 8 januari 2021, 08:14:19 »
Best mensen,

Ik ben sinds een paar dagen in het bezit van een Philips PM2554 AC millivolt meter.
Het valt mij op dat bij het omschakelen naar een ander meetbereik de naald helemaal naar de rechterkant van de schaal  gaat, daar even blijft hangen en dan 'in stapjes' terug gaat naar de linkerkant van de schaal. In de stand fast hoor je de naald tegen de rechterkant slaan, in de stand slow niet. De hamvraag: is dit normaal gedrag van deze meter?
« Laatst bewerkt op: 8 januari 2021, 08:15:55 door wim-nl »

Hans en Reel to Reel

  • Koekiemonster
  • ******
  • Berichten: 749
  • Tja?....
Re: Philips PM2554 vraag
« Reactie #1 Gepost op: 8 januari 2021, 14:45:45 »
Ik heb er ook één en ook bij het aanzetten slaat hij helemaal uit.
Dacht ook eerst toen ik hem voor de eerste keer aanzetten dat deze stuk was duurt even voor hij weer naar 0 gaat.
Ik gebruik hem helaas niet zo veel.
Had hem toen voor de Akai 747 deze had een afstelling met een hele hoge frequentie.
Ik denk dat het zo hoort hij gaat toch wel door naar 0.

sterremuur

  • Global Moderator
  • Koekiemonster
  • *****
  • Berichten: 2.488
    • Sterremuur!!
Re: Philips PM2554 vraag
« Reactie #2 Gepost op: 8 januari 2021, 14:49:59 »
De mijne doet dat ook.
Het kan komen door "kraak"  in de schakelcontacten.
De meter ziet dat als een spanningsvariatie en meet dat.
Je kunt natuurlijk kijken of je de schakelcontacten kunt reinigen.

wim-nl

  • Sr. Member
  • ****
  • Berichten: 82
Re: Philips PM2554 vraag
« Reactie #3 Gepost op: 8 januari 2021, 15:26:40 »
Dank voor jullie reactie. Ik ben gerust gesteld.

Fotohuis

  • Hero Member
  • *****
  • Berichten: 255
Re: Philips PM2554 vraag
« Reactie #4 Gepost op: 9 januari 2021, 01:26:14 »
Het zit inderdaad in de schakel contacten. Je kunt dat ultrasoon reinigen. Prima meter trouwens.

Marotick

  • Koekiemonster
  • ******
  • Berichten: 561
Re: Philips PM2554 vraag
« Reactie #5 Gepost op: 9 januari 2021, 11:20:30 »
Welke vloeistof gebruik je dan? Om dat in water te doen lijkt me wat raar of zie ik dat verkeerd?

Jack

sterremuur

  • Global Moderator
  • Koekiemonster
  • *****
  • Berichten: 2.488
    • Sterremuur!!
Re: Philips PM2554 vraag
« Reactie #6 Gepost op: 9 januari 2021, 13:58:19 »
Ultrasoon werkt alleen in water.
Alleen dan krijg je imploderende dampbelletjes.

pvdm

  • Full Member
  • ***
  • Berichten: 65
  • Adventures of a vintage audio geek
    • Adventures of a vintage audio geek!
Re: Philips PM2554 vraag
« Reactie #7 Gepost op: 9 januari 2021, 14:56:20 »
Mijn Philips PM2454 (broertje denk ik)



heeft dat ook. Nadat de naald tot rust is gekomen, geeft hij gewoon de goede waarde aan.

-Philip.
Studer A80/R, B67 Mk2, A810. Revox PR99; Otari MX-55 N-M;Philips N4520, N4522, DVD963SA, DCC600, N6330; Tascam 32&34B; Teac X2000R, A-3300sx2Tr; Technics RS1500, SL-1900/Ort. 2MRed, SL-P777; Mackie 24.8; KEF Q700; dbx 150; Sennh. HD600 Beyerdyn. DT880; HiFiMan Sundara; FiiO K5 Pro

Fotohuis

  • Hero Member
  • *****
  • Berichten: 255
Re: Philips PM2554 vraag
« Reactie #8 Gepost op: 11 januari 2021, 14:03:33 »
Citaat
Welke vloeistof gebruik je dan?

Ticopur werkt het beste maar is duurder dan water met Dasty. IPA kan wel maar dan werkt het ultra soon iets minder goed. Zo'n klein ultra soon apparaat kost soms maar Eur. 20 bij de Aldi.

wim-nl

  • Sr. Member
  • ****
  • Berichten: 82
Re: Philips PM2554 vraag
« Reactie #9 Gepost op: 30 november 2021, 10:44:29 »
Beste eigenaren van een PM2554. Het beschreven uitslaan van de naald bij het omschakelen tussen de verschillende meetbereiken lag bij mij niet aan de schakelaar maar aan 4 elco's....
Ik heb vervangen:
C33 - 15 uf, vervangen door 22 uf. Toen was het probleem al een heel eind opgelost.
Ook vervangen
C121 - 33 uf, vervangen door 47 uf. Deze zit op de draaischakelaar.
C16+C18 , 2x 470 uf, vervangen door 1x 1000 uf. Het lijkt erop dat deze 4 elco's te veel lekstroom hebben. (nu dus hadden...)
Ik ken mijn meter niet meer terug. Schakelen tussen de verschillende bereiken gaat nu zonder wijzeruitslag.
C121, C16 en C18 zitten in het afgeschermde gedeelte, dus dat is een heel klein beetje meer werk.
Groet,

Wim
« Laatst bewerkt op: 30 november 2021, 15:39:28 door wim-nl »